Katalog manager

Hvis du har valgt en websidemal med katalog funksjonalitet, har du mulighet å legge til forskjellige produkter og tjenester i katalogen.

For å kunne bruke katalogen på din webside, må du først lage en underside med katalog sidemal.

Gå til Sider/Pages i menyen til venstre og klikk Legg til side/Add Page for å lage en ny underside.
Fyll ut med Sitetittel/Page name, sett hake på Publisert/Published og velg Catalog som Sidemal/Page template i nedtrekksmenyen.

Sidens URL/Page URL blir automatisk laget når du skriver sidetittel. Klikk Save for å lagre.

Når undersiden er laget, kan du redigere den ved å bruke Gå til/Go to knappen i Sider/Pages eller ved å sette den opp i hovedmeny.

Når du åpner undersiden, dra musepekeren over siden og klikk Manage your Catalog knappen når den dukker opp.

I katalog manager kan du legge til produkter og kategorier og liste dem opp. Du vil se en liste med forskjellige katalogelementer, liste med kategorier til venstre og redigeringsverktøy.

Klikk Add Item knappen nederst til høyre for nytt innlegg. Hvis du ønsker å lage ny kategori eller endre eksisterende, klikk Manage Categories knappen øverst til venstre.

Når du lager et nytt katalogelement, må du fylle ut navn og eventuelt skrive ingress og legge til prisen på produktet/tjenesten. Du kan også legge til URL - lenke til en annen side hvis du ønsker. Sett hake på Active om du ønsker at produktet er synlig i katalogen. Klikk Save for å lagre.

Når du lagrer, kan du se katalogelementet på lista. Du kan alltid redigere eksisterende innlegg ved å klikke på Rediger/Edit knappen til høyre under Handlinger/Actions. Ved å klikke X-knappen sletter du katalogelementet.

Hver katalog inneholder kategorier verktøy slik at du kan sette opp en kategori for hvert katalogelement. Kategorier bruker du hvis du ønsker å gruppere og vise katalogelementer på forskjellige sider.

For å markere et element med en kategori, ta kategorien til venstre med musepekeren og ved å holde venstreklikk på musen dra den over til katalogelementet som du ønsker å markere. Slipp kategorien under Link. Du kan endre rekkefølgen på katalogelementer ved å dra elementer oppover eller nedover på lista.

Hvis du er ferdig med endringene klikk Save changes for å lagre.

Ønsker du å lage nye kategorier eller endre navn på eksisterende, klikk Manage Categories øverst til venstre.

I Category Manager kan du opprette en ny kategori ved å klikke på Add Category. For å endre eksisterende kategori klikk på Rediger/Edit knappen under Handlinger/Actions. Du kan slette kategorien hvis du klikker på X-knappen. Klikk Save til slutt for å lagre endringene. Og så Save changes i Katalog manager.

Når du har lagt til produkter i Katalog manager og oprettet kategorier som du ønsker å bruke, kan du også velge hvilken kategori du ønsker å vise på bestemt underside.

For eksempel, kan du liste opp kun produkter markert med ''Coffee'' kategori. På siden hvor du ønsker å vise produkter, dra musepekeren over siden og klikk på Endre kategori/Change Category knappen når den dukker opp.

Velg kategori som du ønsker å liste opp. Kategori verktøy/Category Choose lukker automatisk når du velger en kategori. For å kunne se produkter etter endringen, må du oppdatere siden i nettleseren eller ved å bruke F5 på tastatur.

På denne måten kan du lage flere forskjellige undersider med katalog funksjonalitet og liste opp forskjellig kategori på hver side.