Google Kart

Om din websidemal inneholder Google Kart funksjonalitet, kan du benytte den for å vise adresse som du ønsker.

For å kunne bruke Google Kart må du føst lage en underside med sidemal som inneholder Google Kart. Forskjellige websidemal har forskjellig oppsett slik at du kan finne Google Map som en separat sidemal eller som en del av Kontakt sidemal.

For å lage en underside med Google kart, gå til Sider/Pages fane i menyen til venstre og klikk Legg til Side/Add Page knappen for å lage en ny underside.

Fyll ut Sidetittel/Page Title og sett hake på Publisert. Sidens URL blir automatisk laget når du skriver sidetittel.

Fra nedtrekksmenyen under Sidemal/Page Template velg sidemal som du ønsker å bruke. Google kart finner du vanligvis på Contact/Kontakt sidemal hvis den ikke finnes som en separat underside.

Klikk Save for å lagre undersiden. Du kan bruke Gå til/Go to knappen for å gå direkte til undersiden og redigere den.

Hold musepekeren over kartet og så klikk Edit Map for å redigere Google kart.

I Search/Søkefeltet skriv inn stedet som du ønsker å vise på kartet. Du kan også skrive en beskrivelse hvis du ønsker. Klikk Save for å lagre og lukke Location Finder.

Til slutt likk Save/Lagre knappen på toppen for å lagre dine endringer.