Hvordan kopiere innholdet uten formattering?

Hvis du ønsker å kopiere tekst fra word dokument for eksempel, blir den automatisk kopiert med formattering om du bruker vanlig copy/paste funksjon. Stort sett ser innholdet ikke fint ut i dette tilfelle og det blir vanskelig å tilpasse det.

For å kunne formattere tekst direkte på websiden og nyte verktøyet på en riktig måte, må du bruke ''Plain text paste'' funksjon som hjelper deg med å kopiere tekst uten at systemet ''husker'' formattering fra dokumentet eller websiden du kopierer den fra.

Klikk for å starte verktøyet. Sett musemarkøren der du ønsker å kopiere teksten.

Klikk på ''Plain Text Paste'' ikon på verktøylinje.

Når dialogvindu dukker opp, vil du se en beskjed om at du må trykke Ctrl+V eller Cmd+V for Mac for å kopiere. Teksten blir kopiert som vanlig tekst, uten noen formattering, uten lenker eller bilder. Du kan nå selv formattere tekst ved hjelp av tekst verktøy.

Du kan lese mer om verktøylinje og tekst formattering her.