Link Manager - hvordan sette opp lenke?

Du kan bruke Link Manager for å sette opp og slette lenker på websiden. Verktøyet er knyttet til flere forskjellige funksjonaliteter så du kan bruke det for å lenke opp tekst, bilder, sider i menyen osv.

For å lenke opp en tekst, klikk på redigerbar felt. Marker tekst som du ønsker å lenke og så klikk på ''Add link'' ikon på verktøylinje.

I Link Manager kan du velge om du ønsker å lage en lenke til en annen webside, intern underside, dokument eller e-post. Klikk på fane med funksjon som du ønsker å bruke.

1. Lenke til en annen webside. Klikk på Link to another Web Page/Lenke til en annen webside fane og skriv inn URLen. Husk at adresse må inneholde http://. Om du ønsker at lenken åpnes i en ny fane, kan du sette hake på ''Open in new tab''/Åpne i ny fane. Etterpå klikk ''Add Web Page Link''. Husk å lagre til slutt.

2. Lenke til intern underside. Klikk Link to Internal Page/Lenke til intern side fane og velg en underside som du ønsker å lenke til fra nedtrekksmenyen. Du kan også sette hake på ''Open in new tab'' hvis du ønsker at lenken åpnes i en ny fane. Klikk ''Add Page Link'' for å sette opp lenken.

3. Lenke til dokument. Hvis du ønsker å lage lenke til dokument, klikk Link to document/Lenke til dokument  fane. På denne måten åpner du File Manager hvor du kan velge dokumentet.

Klikk for å markere dokumentet og så klikk Add/Legg til for å sette det opp. Dersom du ikke har lastet opp dokumentet kan du enkelt gjøre det på stedet ved å klikke på boksen øverst - Drop files here to upload.

4. Lenke til e-post adresse. Klikk Link to email address/Lenke til e-post adresse fane for å sette opp lenke for e-post. Skriv inn e-post adresse som du ønsker å lenke til og så klikk Add Email Link.

Når lenken er lagt, vil du kunne se at teksten som er lenket er understreket. For å fjerne lenken, marker teksten og så klikk på Remove Link/Fjerne lenke ikon i verktøylinjen.

Husk at du må alltid lagre når du er ferdig med redigering ved å klikke på Save/Lagre knappen i menyen på toppen.