File Manager - hvordan laste opp filer?

For å kunne benytte bilder og dokumenter på websiden og lenke dem opp til bestemt tekst, må du først laste dem opp i File manager.
Om du kun kopierer og limer inn bilder fra andre websider, blir alt borte om websiden som er kilde blir slettet og det er dessverre ikke mulig å få dem tilbake.

Fil manager finner du i menyen til venstre. Klikk på mappe ikonen for å åpne den. Du kan velge mellom Image Manager - for bilder og Documen Manager for dokumenter. Alle bildene som du ønsker å bruke på websiden kan du laste opp i Image manager. Document manager bør inneholde alle dokumenter som PDF filer, Word, Excel filer osv.  Klikk for å åpne manager du ønsker å bruke.

Image manager fungerer som en vanlig mappe hvor du kan lagre dine filer. Du kan lage flere undermapper i File manager og på denne måten organisere filer etter behov. Ved å klikke New Directory/Ny mappe knappen, legger du til ny mappe. Det er bare å fylle ut med tilsvarende navn og klikke Create/Lage.

Når mappene er på plass, velger du mappen hvor du ønsker å laste opp bilder og så er det bare å klikke på ''Drop files here to upload'' boksen. Når du velger filer fra dine lokale mapper og laster dem opp, blir alt automatisk lagret. Når filene er lastet opp, kan du ikke flytte dem fra en mappe til en annen, men du kan laste opp filene på nytt i en annen mappe.

Documents manager fungerer på den samme måten som Image manager. Du kan lage flere mapper og laste opp forskjellige filer. Documents manager benytter du når du ønsker å lenke tekst til en PDF fil for eksempel

Klikk på File Manager ikon i sidemeny og så velg Document Manager. Du kan velge mappen hvor du ønsker å laste opp filene eller lage en ny mappe. Klikk ''Drop files here to upload'' boksen og velg filen som du ønsker å legge til. Husk at når filene er lastet opp, kan du ikke flytte dem fra en til en annen mappe.

For å slette filene fra File Manager, marker filene eller mappen som du ønsker å fjerne og så klikk Delete kanappen nederst til venstre for å slette. Husk at når filene er slettet fra File Manager, blir lenkene du har laget med denne filen uaktive.