Hvordan endre menyen og plassere undersider?

Det er primært to forhold som er relevant for menyen.

1. Legge til og fjerne menyelementer

2. Endre navnet på menyelementet

Legge til og fjerne menyelementer

Hvis du ønsker å endre menyen, trenger du bare å dra muspekeren over menyen og klikke på en liten knapp til høyre som dukker opp. På denne måten åpner du Menu manager.

I meny manager kan du endre menyen og plassering av forskjellige undersider. For å redigere menyen, kan du dra over undersider fra liste til venstre til menystrukturen til høyre og plassere dem hvor du ønsker. Husk alltid å lagre når du er ferdig med endringene.

Ved å klikke på kryss knappen, fjerner du undersiden fra menyen. Og ved å klikke på pluss/minus knappen, kan du lett åpne og lukke oversikt over nivåer i menyen. Klikk ''Save''/Lagre for å lagre endringene.

Du kan også legge til lenker i menyen.
Til venstre øverst finner du ''Resource Link'' og du kan bruke den hvis du ønsker å lage en underside som er lenket direkte til ekstern webside eller dokument. Du kan dra over ''Resource Link'' til høyre og plassere den hvor du ønsker.

Når elementet er plassert, dukker opp et vindu automatisk hvor du kan skrive inn navn på elementet og URLen/lenken hvor menyelementet skal sende. Du kan sette opp en lenke til en ekstern webside, eller til dokument. Alle URLer må inneholde http:// for å kunne fungere som i eksempel under. Om du ønsker å sette opp en lenke til ekstern webside, klikk Link to external Web Page. Ønsker du å lenke til dokumentet, klikk ''Link to Document''.

Du kan skrive inn lenken du ønsker å bruke (med http://) og om du ønsker at lenken åpnes alltid i en ny fane når man klikker på menyelementet, kan du sette hake på ''Open i new tab'' opsjon. Klikk ''Add Web Page Link'' for å legge til lenken. og så Save/Lagre for å lagre endringen.

Ønsker du å lenke opp et dokument, klikk ''Link do Document''. Dokument manager blir åpnet og du kan laste opp dokumentet som du ønsker å bruke. Dra over filen eller klikk for å laste opp. Klikk ''Rediger'' knappen under som på bildet under for å sette opp lenken. Ønsker du å slette dokumentet, er det bare å klikke kryss ikonet.

Skriv inn navnet på menyelement og klikk ''Save''/Lagre for å lagre endringene. Du vil se at URL-feltet er nå fylt ut.

Lenken er nå synlig i menystrukturen. Du kan alltid redigere lenken ved å dra muspekeren over elementet og klikke ''Edit''/Rediger knappen. Husk alltid å lagre til slutt ved å klikke ''Save''/Lagre knappen nederst til venstre.

Endre navnet på menyelementet

Om du vil endre navnet på menyelementet, kan du gjøre dette i menyen til venstre under "Pages/Sider". Velg siden du ønsker å endre, slett Sidetittel og så skriv inn det nye navnet. URLen blir automatisk fylt ut. Klikk ''Save''/Lagre for å lagre endringen.

Du kan gjerne oppdatere siden i nettleseren din for å se endringen.

Hvis du ønsker å lese mer om hvordan du oppretter og endrer undersider, klikk her.

Om du har spørsmål eller trenger hjelp, send oss en e-post på support@appsco.com